Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

"Ο θεόσταλτος συνταξιούχος νομικός σύμβουλος βάζει την ταφόπλακα"!


Επιστολή σε όλες τις ποδοσφαιρικές ενώσεις με αφορμή το σχέδιο ορισμένων εκ των διοικούντων την ΕΠΟ για αλλοίωση του εκλογικού σώματος με αύξηση των ψήφων της Super League χωρίς ανάλογη αύξηση των ψήφων των ενώσεων που οδηγεί στην μείωση της δικής τους εκλογικής δύναμης, έστειλε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς και πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Χατζηαποστόλου.
Σε αυτήν εκτός της διαφωνίας του με το σχέδιο ευνουχισμού των ενώσεων που απεργάζεται μερίδα της διοίκησης της ΕΠΟ μαζί με τη Super League, δηλώνει την αντίθεσή του στην προσθήκη που περιλαμβάνει το νέο καταστατικό και αφορά την απαγόρευση προσφυγής στην τακτική δικαιοσύνη σε θέματα που αφορούν στις εκλογικές διαδικασίες των Ενώσεων.

 
Το SoccerPlus από την πρώτη στιγμή αποκάλυψε το σχέδιο των διοικούντων την ΕΠΟ, πυροδότησε με συνεχή και εμπεριστατωμένα δημοσιεύματα το διάλογο μεταξύ των μελών της ποδοσφαιρικής κοινότητας και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων του και εφόσον δεν οδηγηθούν σε αναδίπλωση οι εμπνευστές της μείωσης της εκλογικής ισχύς των ανθρώπων που ασχολούνται ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, θα επανέλθει και θα παραθέσει νέα στοιχεία που θα αδρανοποιήσουν κάθε επιχείρημα του "διδύμου της συμφοράς" όσο κατασκευασμένο κι αν είναι.
 
Ακολουθεί η επιστολή του κ. Χατζηαποστόλου στην οποία πρωταγωνιστεί ο «θεόσταλτος συνταξιούχος νομικός σύμβουλος»
   Π   Ρ   Ο  Σ
      Όλες τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων  
 
Αγαπητοί συνάδελφοι,
 Άφωνη όλη η Ελλάδα, παρακολουθεί τον ορυμαγδό των καταγγελιών για τα τεκταινόμενα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, τις ανακοινώσεις Προέδρων Π.Α.Ε,  τις καταθέσεις στους Εισαγγελείς όλης της χώρας, για τα έργα και τις ημέρες στελεχών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Και μαζί με όλη την Ελλάδα και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Ο., παρακολουθεί απαθέστατο, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν υφίσταται, δεν υπάρχει η ότι τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δεν αφορούν τη Διοίκηση του ποδοσφαίρου.
 
Και μέσα σε αυτό το ομιχλώδες τοπίο, εμφανίζεται ξαφνικά ο Θεόσταλτος  « συνταξιούχος εδώ και …τρία χρόνια» Νομικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας και παρουσιάζει τις τροποποιήσεις  του Καταστατικού της Ε.Π.Ο., « διότι, όπως κομπάζει, είναι επιταγή της FIFA» και πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά, διότι διαφορετικά ¨μαύρο φίδι που μας έφαγε¨.

  Είναι επιταγή της FIFA, να γίνουν μέλη της Ε.Π.Ο. οι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες(άκουσον, άκουσον)!!!, οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, οι διαιτητές. Και όλα αυτά τα επιβάλλει η FIFA.

  Αγαπητοί συνάδελφοι, οι τροποποιήσεις που προτείνονται, από τον Θεόσταλτο Νομικό Σύμβουλο, στο όνομα της διεύρυνσης του εκλογικού σώματος της Ε.Π.Ο., ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.
Μια ματιά αρκεί να ρίξει κάποιος στο έκτρωμα, που δήθεν μας υποχρεώνει η FIFA να τροποποιήσουμε, διαπιστώνει περίτρανα, ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, πνέει τα λοίσθια.
 Ίσως δεν το γνωρίζω, αλλά μήπως  μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος, εάν οι ομάδες της Α΄ Εθνικής όλης της Ευρώπης ψηφίζουν στις εκλογές της FIFA και της UEFA; Εάν ψηφίζουν οι ποδοσφαιριστές: Εάν η FIFPRO( Το παγκόσμιο συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών) είναι ισότιμο μέλος με τις Ομοσπονδίες,  της FIFA η της UEFA; Εάν οι διαιτητές και οι προπονητές αποτελούν μέλη των δύο αυτών οργάνων, με δικαιώματα, ίδια με αυτά των Ομοσπονδιών;

  Πως είναι δυνατόν Ανώνυμες Εταιρείες, που είναι Νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού χαρακτήρα, να έχουν τα ίδια δικαιώματα, με τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, Νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Πως είναι δυνατόν, πρωτοβάθμια Νομικά Πρόσωπα, να έχουν τα ίδια δικαιώματα , με τα δευτεροβάθμια;  Και πως θα γίνονται μέλη οι ΠΑΕ, όταν κάθε χρόνο κάποιες υποβιβάζονται και κάποιες άλλες ανέρχονται; Θα έχουμε μέλη, υπό αίρεση και υπό προθεσμία; Και για ποιο λόγο τότε, δεν κάνουμε μέλη και τα 3.000 ερασιτεχνικά σωματεία, αφού θέλουμε την διεύρυνση του εκλογικού σώματος;
 
 Ίδια δικαιώματα λοιπόν, με τις Ε.Π.Σ. οι Π.Α.Ε. Και αφού θα έχουν ίδια δικαιώματα, όπως αναφέρεται και στο σχέδιο του Θεόσταλτου « του …συνταξιούχου αμειβόμενου δικηγόρου», έχουν και το δικαίωμα να προτείνουν και υποψήφιους για την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου. Αυτό λοιπόν που επί σειρά ετών προσπαθούσαν και κατά καιρούς έφερναν ως πρόταση, δηλαδή το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Ο. να αποτελείται από μισούς εκπροσώπους του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και μισούς του ερασιτεχνικού και που όλοι εμείς, απορρίπταμε με βδελυγμία, τώρα με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις, όχι μόνον επιτυγχάνεται, αλλά στις επόμενες εκλογές της Ε.Π.Ο. το Δ.Σ. θα αποτελείται ΜΟΝΟΝ από τους εκπροσώπους των Π.Α.Ε.
  Πως είναι δυνατόν να προτείνεται τροποποίηση, ότι κάποιος που έχασε στις εκλογές Ε.Π.Σ., δεν θα πηγαίνει στα Πολιτικά Δικαστήρια, όπως επιβάλλεται από το Σύνταγμα της Ελλάδας, αλλά θα προσφεύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Ε.Π.Ο. Ποιο Διαιτητικό Δικαστήριο; Μα αυτό που θα διορίζεται από το Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. Είναι κωμικοτραγικό, να σκέφτονται κάποιοι ότι με μία απλή τροποποίηση του Καταστατικού, θα καταργήσουμε το Σύνταγμα της χώρας;. Είναι ντροπή και όνειδος και μόνον σαν σκέψη αυτό. ΄ 
Είναι δυνατόν,  αγαπητοί συνάδελφοι, να σκέφτεται, έστω και ένας από εμάς, να συναινέσει σε αυτή την παρά φύση ασέλγεια που επιχειρείται, σε βάρος του ποδοσφαίρου; Είναι δυνατόν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Ο., να φέρει τέτοιας μορφής εισήγηση;
Αγαπητοί συνάδελφοι του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν είναι δυνατόν να σκέφτεστε ότι μπορεί να φέρετε τέτοια εισήγηση στη Γενική Συνέλευση. Διότι με τον τρόπο αυτό, θα σπείρετε ανέμους και θα θερίσετε θύελλες. Ίσως πρέπει να θυμίσω σε όλους τους κοινούς μας αγώνες για την επιβολή της μίας ψήφου σε όλες τις Ενώσεις. Τους κοινούς μας αγώνες, για να αποκτήσει επιτέλους η Ομοσπονδία, τον ρόλο, που παγκοσμίως έχουν όλες οι Ομοσπονδίες στο ποδόσφαιρο.
Τους κοινούς μας αγώνες, για να αποφασίζουν οι Ενώσεις για το ποδόσφαιρο και όχι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και η Πολιτεία. Θυμηθείτε τι συνέβαινε πριν το 2006, που άλλοι « βαρούσαν το ταμπούρλο και εμείς χορεύαμε». Θυμηθείτε το λυσσαλέο πόλεμο που δεχθήκαμε, στη προσπάθεια μας να επιβάλλουμε «το αυτοδίοικητο» στο ποδόσφαιρο.
  Και όλα αυτά θα τα λησμονήσουμε, θα τα ξεχάσουμε, επειδή κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν τη δική τους θέληση στο ποδόσφαιρο.
  
Κύριε Πρόεδρε, αγαπητοί συνάδελφοι του Διοικητικού Συμβουλίου, πιστεύω ότι, έστω και την ύστατη στιγμή, θα πρυτανεύσει η λογική και δεν θα έλθει τέτοια εισήγηση στη Γενική Συνέλευση, αν θέλετε πραγματικά να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Μη συνδέσετε το όνομα σας, με την χειρότερη στιγμή στην ιστορία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς και ευχές για ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.
                                                                        ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
                                                                             ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΣ ΚΙΛΚΙΣ

ΠΗΓΗ; soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου