Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Κατηγορίες για την "εγκληματική οργάνωση" σε 4 μέλη της ΕΠΟ


Κατηγορίες για την υπόθεση της «εγκληματική οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο απήγγειλε ο ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης, σε δύο μέλη  του Δ.Σ της ΕΠΟ. Πρόκειται για το Ν. Προύντζο που είναι και πρόεδρο της ΕΠΣ Αρκαδίας και τον Ι. Παπακωνστντίνου που στο επίμαχο διάστημα 2012 - 2014 ήταν αναπληρωτής πρόεδρος της ομοσπονδία και "δεξί χέρι" του προέδρου Γ. Σαρρή, ενώ πρόσφατα επανεξελέγη στην προεδρία της ΕΠΣ Εύβοιας.

Ο κ.Προύντζος έμεινε για λίγη ώρα στο γραφείο του ανακριτή και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 22 Μαϊου.
Βγαίνοντας, σε «πηγαδάκι» με δημοσιογράφους, είπε πως οι κατηγορίες που του απηύθυναν είναι ίδιες με των άλλων, υπονοώντας τα υπόλοιπα κατηγορούμενα μέλη που ασκούσαν ή και ασκούν διοίκηση στην ΕΠΟ.
Σε μια αποστροφή του λόγου του, υποστήριξε ότι κατηγορείται λόγω της εργασιακής σχέσης που είχε συγγενικό του πρόσωπο με πρόεδρο ΠΑΕ της Super League.
Μιλώντας στις κάμερες ο δικηγόρος του, Δ. Σωτηρόπουλος, δήλωσε πως "δεν μπορεί να πέφτουν στον πελάτη μου όλες οι παθογένειες του ποδοσφαίρου" και πρόσθεσε: "θα διαβάσουμε την δικογραφία και θα δώσουμε απαντήσεις".

Ο δικηγόρος του κ. Παπακωνσταντίνου, Αθ. Τάρτης, είπε πως οι κατηγορίες ταυτίζονται με αυτές υπόλοιπων κατηγορούμενων που προέρχονται από τη διοίκηση της ομοσπονδίας και ότι δόθηκε προθεσμία προκειμένου ο πελάτης να απολογηθεί στις 22/5.

Οι διοικούντες την ΕΠΟ (αιρετοί και υπάλληλοι) στους οποίους έχει ασκηθεί από τον Εισαγγελέα, Αρ. Κορέα ποινική δίωξη αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση κατηγορίες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία. Οι διώξεις είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Υπενθυμίζεται ότι από τον ανακριτή πέρασε προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες για την υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης" ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γ.Σαρρής,

Υφαντής και Παπανικολάου

Τέλος, από το γραφείο του ανακριτή προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες για την υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης" στο ποδόσφαιρο πέρασαν ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΕΠΟ, Χρήστος Υφαντής, και ο εκτελστικός γραμματέας της ΕΠΟ, Παυσανίας Παπανικολάου.

Αμφότεροι πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.
ΠΗΓΗ: soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου