Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Καταργείται το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ!


Αποτέλεσμα εικόνας για κοντονης


Βόμβα Κοντονή! Όχι, απλά δεν έκανε πίσω μετά τις απειλές FIFA-UEFA αλλά ανακοίνωσε ότι τελείωσε οριστικά και με το νόμο το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ βάζοντας τέλος στα ποδοσφαιρικά εγκλήματα που διαπράττονται κατά συρροή.

Στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Παιδείας όλων των υπουργών του υπουργείου, ο Σταύρος Κοντονής αναφέρθηκε στο Νομοσχέδιο για τη βία ρίχνοντας... βόμβα!

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ που του έστειλαν χθες επιστολή, αλλά φαίνεται πως δεν την έλαβε υπόψιν του αναφέροντας πως: 


«Καταργείται το άρθρο 29, παράγραφος 12 του νόμου 3479 είναι το άρθρο 15, η ακροτελευτηια διάταξη έχει πάρει τον αριθμό 16…».  Αυτό σημαίνει πως καταργείται το άρθρο που εξαιρούσε την ΕΠΟ!

Σύμφωνα με τον προηγούμενο νόμο, η μοναδική από τις Ομοσπονδίες που θα μπορούσε να έχει αυτοδιοίκητο είναι η ΕΠΟ. Δηλαδή με τον νόμο του Ορφανού του 2006 εξαιρούταν η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τώρα ο Κοντονής τόνισε πως όλες οι ομοσπονδίες θα είναι στο ουσιαστικά στο... ίδιο τσουβάλι και βάζει τέλος στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ.


Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε: 
«Διαχειριζόμαστε μια πολύ δύσκολα κατάσταση οικονομικά στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Επειδή υπήρχαν πολλά παράπονα ομοσπονδιών την τελευταία περίοδο θέλω να υπενθυμίσω πως ο προϋπολογισμός που διαχειρίζεται η Ελληνική Γραμματεία είναι ο προϋπολογισμός που ψήφισε η προηγούμενη Κυβέρνηση  και κατά 12 εκατ. ευρώ χαμηλότερος.

Οσον αφορά το νομοσχέδιο οι διαφοροποιήσεις είναι ελαχιστες και προέκυψαν μέσα από τη δημόσια διαβούλευση και έχει προστεθεί ένα επιπλέον άρθρο. Καταργείται το αρθρο 29 παρ 12 του νόμου 3479 είναι το άρθρο 15, η ακροτελευτηια διάταξη έχει πάρει τον αριθμό 16…

Εγινε μια τεράστια προσπάθεια από το νομικό επιτελείο της ΓΓΑ χωρίς νομοπαρασκευαστική επιτροπή και έπρεπε να δώσει η κυβέρνηση μια άμεση απάντηση σε ένα τσουβάλι βίας που υπήρχε, τις πρώτες μέρες της νέας Κυβέρνησης και πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνει.

Τα ζητήματα της βίας εξαπλώνονται με ένα τρόπο παράλογο, αλλά υπαρκτό σε αθληματα τα οποια τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε υποψία τέτοιων φαινομένων. Τα κρούσματα βίας αφορούν κυρίως το χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου αλλά έχουν επεκταθεί με παράλογο τρόπο και σε άλλα αθλήματα τα οποία δεν φανταζόμασταν ποτέ. Μέχρι που επεκτείνονται και σε παιδικά πρωταθλήματα.

Το νομοσχέδιο βάζει ξανα σε ράγες τις ευθύνες του κράτους, της πολιτείας και της κυβέρνησης. Θέλω να τονίσω πως η κυβέρνηση και η Βουλή είναι οι μόνοι νομιμοποιημένοι φορείς από τον ελληνικό λαό και δεν είναι διατεθειμένη να εκχωρήσει τις αρμοδιότητες του κράτους και ότι έχει εκχωρηθεί θα ανακτηθεί. 

Το κράτος με βάση το άρθρο 16 παράγραφος 9 του Συντάγματος αποτελεί ρόλο ελεγκτικό και εποπτικό σε όλα τα θέματα του αθλητισμού και αυτό το ρόλο θα τον παίξει και θα τον ασκήσει στο ακέραιο.  Απο το σημείο που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο η κυβέρνηση θα είναι υπόλογη για ό,τι πει και ό,τι κάνει. Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη, γι’ αυτό μας ψήφισε ο λαός και η Βουλή μάς έδωσε την εμπιστοσύνη της». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου