Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΟ RANKING

Της... FIFA το μπάχαλο!

Της... FIFA το μπάχαλο!
Την ώρα που η ίδια η FIFA σε όλα της τα κείμενα-περιγραφές των αναμετρήσεων της τελευταίας αγωνιστικής των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου αποφεύγει να χαρακτηρίσει κάποια από τις 8 δεύτερες των μπαράζ ως «ισχυρή» ή «αδύναμη», ήρθε μια δυσλειτουργία(;) του επίσημου σάιτ της να βάλει «φωτιά» εν όψει της κλήρωσης της Δευτέρας (21/10) και να φέρει τα πάνω-κάτω.
Τι έγινε; Στη σελίδα που υπάρχει το ranking των εθνικών ομάδων και στο πεδίο όπου δίνεται η δυνατότητα να γίνει ο πρόχειρος και ανεπίσημος υπολογισμός των βαθμών που έχει μια χώρα - και επίσημα θα ανακοινωθούν το πρωί της Πέμπτης (17/10, 11:00) – εμφανίστηκαν, μέσα σε 40 λεπτά δύο… διαφορετικές διαδικασίες!
Αρχικά, γύρω στις 18:20, εμφανίστηκαν στον τρόπο υπολογισμού… οι 5 τελευταίοι αγώνες κάθε ομάδας, όχι μόνο αυτοί του Οκτωβρίου (11 και 15), αλλά και οι δύο του Σεπτεμβρίου (6 και 10) και η διεθνής ημερομηνία των φιλικών του Αυγούστου (15/8).
Αποτέλεσμα, να προκύψουν νέα δεδομένα, που έφερναν στους «ισχυρούς» τη Σουηδία (μαζί με Ελλάδα, Κροατία και Πορτογαλία) και στους «αδύναμους» της Ουκρανία και άρα πιθανή αντίπαλο της Εθνικής, μαζί με Γαλλία, Ισλανδία και Ρουμανία.
Για όσους δεν πρόλαβαν να… τρελαθούν, το site της FIFA είχε και νέα… version παράνοιας: Γύρω στις 19:00, μείωσε τον αριθμό των αγώνων του υπολογισμού σε 3, «πετώντας» το ματς του Αυγούστου αλλά και το ένα από τα δύο του Σεπτεμβρίου (αυτό της 6/9). Ετσι, με τους νέους υπολογισμούς, προέκυπτε… ισχυρή η Γαλλία(!), με την Ουκρανία στους αδύναμους!
Η λογική πάντως ήταν εντελώς αντίθετη ακόμα και με αυτό τον υπολογισμό, καθώς η προηγούμενη κατάταξη (σ.σ. αυτή που είναι ακόμα σε ισχύ μέχρι αύριο) ανακοινώθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου, όπερ σημαίνει ότι υπολογίζονταν κανονικά και οι δύο αγώνες του μήνα, άρα δεν υπήρχε περίπτωση να ξανα…μετρούσαν τα παιχνίδια της 10ης Σεπτεμβρίου!
Τελικά, περίπου στις 19:20 η FIFA διόρθωσε τη δυσλειτουργία και πλέον στο site και στο συγκεκριμένο section ισχύουν όσα ίσχυαν και το βράδυ της Τετάρτης (15/10), με την Ελλάδα να έχει πιθανές αντιπάλους τις Γαλλία, Σουηδία, Ρουμανία και Ισλανδία.
Τώρα, για να είμαστε 100% σίγουροι, ας κάνουμε υπομονή λίγες ώρες, μπας και προκύψει κάποια άλλη… ανωμαλία ή κάτι το απρόβλεπτο και υπάρξει έκπληξη στην ανακοίνωση του FIFA Ranking του Οκτωβρίου το πρωί της Πέμπτης (17/10, 11:00). Η διαφορά του μόλις ενός πόντου μεταξύ Ουκρανίας και Γαλλίας, δίνει τροφή για… σενάρια, αν και όλα δείχνουν ότι τίποτα δε θα αλλάξει!
ΤΑ ΓΚΡΟΥΠ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΟ FIFA RANKING ΤΗΣ 17/10
ΙΣΧΥΡΟΙ
Πορτογαλία 1.036
Ελλάδα 983
Κροατία 901
Ουκρανία 871
ΑΔΥΝΑΜΟΙ
Γαλλία 870
Σουηδία 850
Ρουμανία 767
Ισλανδία 633


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου