Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Βαγγέλης Μπραουδάκης

Ούτε δύο γαϊδουριών άχυρα μπορεί να μοιράσει η ΕΠΟ!

Η Super League ξεκίνησε τον Δεκαπενταύγουστο, συμπλήρωσε ήδη δίμηνο διεξαγωγής με επτά αγωνιστικές, αλλά το κομβικό ζήτημα του πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν στο τέλος της σεζόν ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει! Ζήτημα που έχει ανακύψει από τις 11 Ιουλίου, την ημέρα της κλήρωσης των αγωνιστικών, και έκτοτε χρονίζει! Μια ακόμα απόδειξη για το πόσο προβληματική, παρά τις πρωτοβουλίες και τις βελτιώσεις, είναι η λειτουργία θεσμών και οργάνων στο κανονιστικό πλαίσιο του αυτοδιοίκητου ποδοσφαίρου μας.
Δεν φαντάζομαι ότι υπάρχει οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα στον πλανήτη, από τις 200 τόσες χώρες-μέλη της FIFA, που μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου οι ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας του να μην ξέρουν ποιες θέσεις στη βαθμολογία εξασφαλίζουν την παραμονή και ποιες όχι! Κι αυτό (το απλό, όχι κανένα σύνθετο πρόβλημα που προέκυψε από συνθήκες έκτακτης ανάγκης) δεν τιμάει κανέναν από τους εμπλεκόμενους φορείς.
Δύο ομάδες να πέσουν, αποφάσισε η λίγκα προ μηνών να προτείνει στην ΕΠΟ (παρότι πλέον συμμετέχουν στην κατηγορία 18 και όχι 16, όταν και υποβιβάζονταν τρεις). Πάλι καλά που δεν αποφάσισαν να μην πέσει και καμία, θα μου πείτε! Τρεις να ανέβουν από τη Football League, όπως τόσα χρόνια, αποφάσισε η «μικρή» ένωση να πει στην ΕΠΟ (που βρέθηκε με δύο ομίλους των 14, σύνολο 28, από κει που πέρυσι είχε 21 ομάδες). Και, αφού δεν υπήρχε συμφωνία, η ΕΠΟ κλήθηκε να αποφασίσει! Και ακόμα το κλώθει...
Αγνοώντας τα επιχειρήματα (πόσες είναι σωστό να πέφτουν και πόσες να ανεβαίνουν για την ανταγωνιστικότητα βάσει αριθμού συμμετοχών, βάσει οικονομικών δεδομένων κ.λπ.) που υπάρχουν και στις δύο πλευρές και δεν φαίνεται να συγκλίνουν, ας επικεντρωθούμε στο πλέον απλό:
Πόσο σοβαρό μπορεί να ακουστεί στον οποιονδήποτε να αδυνατεί η ομοσπονδία να αποφασίσει επί τέτοιου ζητήματος μήνες τώρα και παράλληλα τα πρωταθλήματα να διεξάγονται κανονικά με τη συγκεκριμένη εκκρεμότητα; ποιος μετά (όσο καλόπιστος κι αν είναι) να της έχει την παραμικρή εμπιστοσύνη όταν διστάζει και δεν μοιράζει ούτε δυο γαϊδουριών άχυρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου