Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Να μην ξεφύγει κανείς!


Oι εισαγγελείς και οι ανακριτές θέλουν την συνένωση των δικογραφιών για την διαφθορά από το 2011 μέχρι σήμερα για να μη παραγραφούν τα παλαιότερα αδικήματα!

H εφημερίδα «Live Sport» συνεχίζει να ρίχνει άπλετο φως στο παρασκήνιο και με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ που προκαλούν αίσθηση. Αυτή τη φορά το ρεπορτάζ του Σάββα Λιβάνιου αναφέρεται στην επιθυμία των εισαγγελέων και των ανακριτών να συνενώσουν όλες τις δικογραφίες για την διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, από τα στημένα του 2011 μέχρι την εγκληματική οργάνωση του 2014.


Έτσι λοιπόν ο εισαγγελέας Λακαφώσης, ο ειδικός ανακριτής κατά της διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης, όπως και οι υπόλοιποι λειτουργοί της Δικαιοσύνης θέλουν να συμπεριλάβουν σε μία δικογραφία όλες τις υποθέσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό σημαίνει ότι εκεί θα βρίσκονται όλες υποθέσεις από τις εκχωρήσεις των τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε κυπριακές εταιρείες και την κάρτα υγείας του ποδοσφαιριστή, έως τα στημένα ματς του 2011 και την εγκληματική οργάνωση του 2014.

Αυτό θα συμβεί γιατί σε όλες αυτές τις υποθέσεις υπάρχουν συνδετικοί κρίκοι και παράλληλα οι εισαγγελείς δεν θέλουν οι κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στα στημένα του 2011 να... πέσουν στα μαλακά, καθώς η πενταετία πλησιάζει και μαζί η παραγραφή των αδικημάτων τους. Όπως είναι λογικό η συγκεκριμένη εξέλιξη θα πρέπει να αποτραπεί. Οι δικαστές και οι εισαγγελείς προσπαθούν να αποδείξουν πως υπάρχει διάρκεια στα αδικήματα των πρωταγωνιστών και γι΄αυτό τον λόγο θα πρέπει να υπάρχει ένα φάκελος.

Την αρχή ο Κορέας
Ρόλο στη συνένωση των δικογραφιών έπαιξε και ο Αριστείδης Κορέας, καθώς ο τέως αθλητικός εισαγγελέας είχε προχωρήσει στον συσχετισμό δύο υποθέσεων με αποτέλεσμα να φτάσει στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Πρώτα ήταν η έκρηξη στον φούρνο του τότε διαιτητή Πέτρου Κωνσταντινέα στην Καλάματα και στη συνέχεια ήρθαν οι στημένοι πίνακες διαιτησίας το καλοκαίρι του 2012.

Το καλοκαίρι του 2014 διέρρευσε το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών που άναψε το «πράσινο φως» για τον συσχετισμό των δύο συγκεκριμένων υποθέσεων. Στο βούλευμα περιλαμβάνονται 15 καταθέσεις παραγόντων του ποδοσφαίρου και διάλογοι οι οποίοι προέκυψαν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου από τον Μάιο έως τον Ιούλιο του 2012. 

Από τους διαλόγους προκύπτει ότι κορυφαία στελέχη της ΕΠΟ μιλούν από τηλέφωνα που ανήκουν σε πακιστανικά και κινεζικά ονόματα, ενώ περιγράφεται ένα σύστημα από πρόσωπα που δίνουν και δέχονται εντολές για ορισμούς διαιτητών και εκδόσεις αποφάσεων των πειθαρχικών οργάνων. Αν συμβεί τελικά η συνένωση των υποθέσεων, τότε είναι πολύ πιθανό να προκύψουν και άλλες κατηγορίες στους εμπλεκόμενους και ταυτόχρονα να υπάρξουν νέεοι κατηγορούμενοι από παράγοντες μέχρι διαιτητές.

Οι «χρυσές» πιστωτικές και οι νέες διώξεις στην ΕΠΟ

Εξελίξεις θα υπάρξουν και στο θέμα με τις «χρυσές» πιστωτικές της ΕΠΟ, καθώς ο Παναγιώτης Δημητρίου που ήταν πρώην ταμίας θα δώσει νέες εξηγήσεις στην εισαγγελέα Βιργινία Σακελλαροπούλου. Η έρευνα για τις πιστωτικές αφορά τα αδικήματα της απιστίας και της απάτης από στελέχη της ΕΠΟ και ο Δημητρίου θα καταθέσει στις 10 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα υπάρχει και έντονη φημολογία για νέες διώξεις σε παράγοντες της ΕΠΟ! Αρκετοί είναι οι σύμβουλοι της Ομοσπονδίας που σκέφτονται την παραίτηση, τη στιγμή που η Δικαιοσύνη έχει ανοίξει όλα τα θέματα διαφθοράς με την ΕΠΟ να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. - See more at: http://www.sdna.gr/gr/podosfairo/dikastikes-upotheseis-skandala/arthro/9234/na-min-xefugei-kaneis/#sthash.XlPjTeAq.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου