Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ

Διαβάστε παρακάτω ποιοι μας διοικούν και που οδηγούν το ποδόσφαιρο.
Φανταζόμαστε ούτε αυτοί ξέρουν......
Και να τα δουν αυτά οι "δημοσιογράφοι" της Εύβοιας, να καταλάβουν τι σημαίνει δημοσιογραφία, να μην αρέσκονται μόνο σε φωτογραφικό υλικό από αγώνες και να τα παρουσιάζουν όλα ρόδινα ενώ στην ουσία κοροϊδεύουν και ρίχνουν στάχτη στα μάτια του φίλαθλου κόσμου......μαριονέτες.
 

Ανδρέας Δημάτος: Αν δεν μπορείτε να το διοικήσετε, υπάρχει η έξοδος!

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου είχε βγει αυτή εδώ η εφημερίδα με πρωτοσέλιδο «τρελάναμε και τη FIFA» και με ρεπορτάζ ακόμα και από τα νησιά Φίτζι είχε αναδείξει το απίστευτο φαινόμενο στην Ελλάδα του 2014 να διεξάγονται δύο επαγγελματικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα (που μπαίνουν και σε στοιχηματικά κουπόνια) χωρίς κανείς να γνωρίζει πόσες ομάδες υποβιβάζονται και πόσες ανεβαίνουν.
Και φυσικά όλοι εμείς στο «Goal» δεν είχαμε προσφέρει κάποια σημαντική συνεισφορά στο άθλημα, αφού μάλλον καθυστερήσαμε για ένα θέμα που θα έπρεπε να έχουμε αναδείξει από τα τέλη Αυγούστου. Σε όλες τις χώρες του πλανήτη δεν νοείται να ξεκινά πρωτάθλημα ούτε στο χόκεϊ επί πάγου χωρίς να είναι ξεκάθαρο το θέμα του υποβιβασμού και του προβιβασμού στην πρώτη του κατηγορία!
Την επόμενη κιόλας ημέρα η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (προφανώς) επέλεξε να μας απαντήσει μέσω... πρωτοσέλιδου φίλης εφημερίδας ότι το θέμα έχει λήξει: «τρεις πέφτουν, τρεις ανεβαίνουν». Και εμείς απλώς περιμέναμε την επισημοποίηση της σχετικής πληροφορίας από την επίσημη ΕΠΟ!
Πέρασε περισσότερο από ένας μήνας. Η ΕΠΟ στο μεταξύ παρέπεμψε το όλο θέμα στο διαιτητικό δικαστήριο, χθες το μεσημέρι συνεδρίασαν οι δύο λίγκες γι' αυτό το θέμα (πιο γρήγορα έλυσαν η FIFA και η UEFA το χρόνιο ζήτημα με τους Τουρκοκύπριους στην Κύπρο και την κυπριακή ποδοσφαιρική ομοσπονδία...) και από τα χείλη τόσο του προέδρου της μεγάλης Λίγκας Γιάννη Μώραλη όσο και του μέλους της μικρής λίγκας Αλέξη Κούγια (στον Sentra 103,3) ακούστηκε το εκπληκτικό ότι δεν αποκλείεται το θέμα να παραπεμφθεί προς επίλυση τον προσεχή Ιούλιο!
Κάπου εδώ θα ακολουθήσουν οι απαραίτητες στο ελληνικό ποδόσφαιρο ζυμώσεις με την προσπάθεια προφανώς να πειστεί η Football League να μην εμμείνει στη θέση της για προβιβασμό τριών ομάδων και ταυτόχρονο υποβιβασμό τριών από τη Super League.
Προφανέστατα το σημερινό πρωτοσέλιδο του «Goal» ως εξέλιξη εκείνου της 4ης Δεκεμβρίου θα έπρεπε να είναι... «γελάνε και στη FIFA», αλλά το ζητούμενο δεν είναι αυτό. Πολύ απλά στο θέμα ενέχονται η ΕΠΟ και οι δύο λίγκες, που είναι ενώσεις της ΕΠΟ. Θεματοφύλακες υποτίθεται όλοι αυτοί της ποδοσφαιρικής τάξης στη χώρα.
Το ποιος φταίει δεν με αφορά. Από τη στιγμή που αδυνατούν επί της ουσίας να διοικήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, υπάρχει και η πόρτα της εξόδου. Δεν γίνεται σε αυτήν τη χώρα οι ίδιοι που διοικούν το οτιδήποτε, οι ίδιοι και να το δυσφημούν!

Τo… τριώδιο αναμένεται η απόφαση για το πόσες ομάδες υποβιβάζονται

Του Βασίλη Ποντικού
Μετά το πέρα της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, και ενώ το πρωτάθλημα της Super League θα έχει διανύσει τα 2/3, αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση που αφορά τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν από τη Super League και θα προβιβαστούν από τη Football League στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.
Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία με ευθύνη της ΕΠΟ, η οποία δεν ξεκαθάρισε το θέμα έγκαιρα, με αποτέλεσμα να πλήττεται το κύρος του ποδοσφαιρικού προϊόντος και να δυσφημείται το άθλημα, κάτι που συνομολογούν πρόεδροι ΠΑΕ και των επαγγελματικών δύο κατηγοριών που έχουν τοποθετηθεί δημόσια επί του θέματος.

Το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο στο οποίο πέταξε την «καυτή πατάτα» η ΕΠΟ παρακάμπτοντας τις εκ του ΚΑΠ αρμοδιότητες της, δεν θα συνεδριάσει την Τρίτη 21/1.  Η συνεδρίαση για το θέμα αυτό που έχει προκαλέσει αντιδράσεις κυρίως στην Football League αναμένεται να γίνει καλώς εχόντων των πραγμάτων στις 28/1.
Αυτή η συνεδρίαση αναμένεται να είναι η πρώτη του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου με νόμιμη σύνθεση κατά τα προβλεπόμενα στο από το 2011 καταστατικό της ΕΠΟ!
Ωστόσο, με αυτούς τους ρυθμούς δεν αποκλείεται η απόφαση να συμπέσει με την έναρξη του…Τριώδιου.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΠΟ έστειλε στο Διαιτητικό Δικαστήριο άλλα και στις δύο Λίγκες το σχετικό υπόμνημα στο οποίο αναγράφονται οι προκηρύξεις των δύο Λιγκών αλλά και το ιστορικό της υπόθεσης στο οποίο αναφέρεται και η «εναλλακτική πρόταση» να πέσουν δύο ομάδες και η τρίτη θέση να κριθεί με αγώνα μπαράζ μεταξύ του 16ου της βαθμολογίας της Super League με τον τρίτο της βαθμολογίας των πλέι οφ της Football League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου