Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ


 Σιγάλας: Ανεπαρκής ο Σαρρής, άστοχη η δήλωση για τους «όψιμους φίλους του ΠΑΟΚ»

Διαβάστε την επιστολή του Προέδρου της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων και δείτε την άποψη του γι αυτούς που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Τα συμπεράσματα δικά σας. 
Προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας
Κο Γιώργο Σαρρή

Κύριε Πρόεδρε
Με λύπη μου είμαι υποχρεωμένος να ασχοληθώ, για άλλη μια φορά, με την άσκηση Διοικητικών πράξεών σας και με άστοχες δηλώσεις σας, που αφορούν την  Ένωσή μας .
Στην πρόσφατη συνέντευξή, που δώσατε μαζί με τον Κο Μώραλη, αναφερθήκατε υποτιμητικά στην καταψήφιση, από την Ένωσή μας, της απαράδεκτης και παράνομης
πρότασης τροποποίησης του Καταστατικού της ΕΠΟ, που κατατέθηκε το 2010, από το τότε ΔΣ της Ομοσπονδίας, του οποίου είσαστε μέλος, που αφορούσε την αύξηση των ψήφων της Σούπερ Λίγκας, από μία σε δεκαέξι, την οποία βέβαια θα καταψηφίσουμε και πάλι, εάν κατατεθεί εκ νέου και από οποιονδήποτε .
Αντί να ντρέπονται τα τότε μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, που παρέσυραν και την πλειοψηφία των Ενώσεων, ζητώντας έστω και αργά συγγνώμη και ταυτόχρονα να ευχαριστήσουν τις τρεις ΕΠΣ που αντιστάθηκαν καταψηφίζοντας την πρόταση, προστατεύοντας το κύρος της Ομοσπονδίας και του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, μας ζητάτε και τα ρέστα .
Στην ίδια δήλωσή σας μάλιστα μας χαρακτηρίσατε ως «όψιμους Φίλους του ΠΑΟΚ»!!!, κάτι που δεν θα ήταν υποτιμητικό, εάν ίσχυε, αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, όπως πολύ καλά γνωρίζετε .
Είναι γνωστό στην Ποδοσφαιρική οικογένεια, ότι η πολύχρονη διαδρομή, τόσο η δική μου όσο και της Ένωσης που εκπροσωπώ, χαρακτηρίζετε από ήθος, εντιμότητα και διαφάνεια απέναντι προς όλους και ουδέποτε έχουμε προσαρτηθεί σε «άρματα» ή εμπλακεί σε σκοτεινές συναλλαγές, ούτε θα το κάνουμε στο μέλλον, τουλάχιστον όσο εγώ είμαι Πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων.
 Άλλωστε είναι γνωστή η Συλλογική μου προτίμηση, η οποία όμως δεν επηρεάζει τις αποφάσεις και τις θέσεις μας για το ποδόσφαιρο . Αυτή η στάση μας πιστεύω ότι εκτιμάται από όλους, εκτός προφανώς από εσάς, που μάλλον κρίνετε εξ ιδίων η μας μπερδεύετε με κάποιους άλλους .
Όσον αφορά την υπόλοιπη συνέντευξή σας, προτείνω να την βλέπετε τακτικά, ως μάθημα προς αποφυγή, αφού δεν συνάδει στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας .Αυτά και η όλη Διοικητική σας πρακτική δυστυχώς επιβεβαιώνουν δυστυχώς την άποψή μας, περί της μη επάρκειάς σας για Πρόεδρος της ΕΠΟ και εσείς δεν κάνετε τίποτα για να μας αλλάξετε αυτή την γνώμη .

Βέβαια η ευθύνη είναι συνολική, βαρύνοντας και τα λοιπά μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, ορισμένα από τα οποία είναι και έμπειρα και ικανά . Πιθανόν να αδικώ κάποια από αυτά, όμως η άρνησή σας να μας γνωστοποιείτε τα πρακτικά του ΔΣ, όπως σας έχουμε ζητήσει πολλές φορές, όπου θα φαινόταν πιθανόν οι διαφορετικές θέσεις τους, δεν μου αφήνει περιθώρια για εξαιρέσεις .
 Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση μη ανάληψης ευθυνών, για την επίλυση του προβλήματος των Προκηρύξεων των δύο Επαγγελματικών Ενώσεων, που αφήσατε να ξεκινήσουν και να διανύσουν το μεγαλύτερο μέρος των Πρωταθλημάτων τους,χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει το θέμα υποβιβασμού – προβιβασμού, κατά παράβαση, για άλλη μια φορά, των κανονισμών, κουκουλώνοντας εκπρόθεσμα το θέμα με μια αντικανονική διαδικασία . Και το ωραίο είναι ότι την ίδια στιγμή που δηλώνατε ότι, για την επίλυση του προβλήματος, δεν είναι αρμόδια η Ομοσπονδία, την ίδια στιγμή το ΔΣ της ΕΠΟ έπαιρνε απόφαση παρέμβασης, για το πώς θα διεξαχθούν τα Επαγγελματικά πρωταθλήματα, τις επόμενες περιόδους!!!
Οικονομικά έχετε εγκαταλείψει τις Ενώσεις, που τις επιχορηγείτε μόνο όταν λάβετε χρήματα από την πολιτεία και όχι από άλλα έσοδα της Ομοσπονδίας, ακλουθώντας πιστά την τακτική του προκατόχου σας . Το πρόβλημα βέβαια αφορά κυρίως τις ΕΠΣ με μικρό αριθμό Σωματείων (>50), που στερούνται επαρκών ιδίων εσόδων, σε αντίθεση με τις άλλες ΕΠΣ, που με τις αποφάσεις του ΔΣ της Ομοσπονδίας, τα έτη 2005 και 2006, έχουν καταστεί σχετικά αυτάρκεις οικονομικά, αφού τα ίδια έσοδα τους είναι ικανοποιητικά .
Υπάρχουν και αρκετά άλλα θέματα, που θα μπορούσα να αναφερθώ, όπως πχ το Πρωτάθλημα προεπιλογής Εθνικών Ομάδων, όμως προς το παρόν αρκούμε σ’ αυτά, ελπίζοντας ότι οι παρατηρήσεις μου θα σας είναι χρήσιμες, για το μέλλον .
Σύρος 13-3-2014
Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων
Γιάννης Σιγάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου