Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΜΟΝΟ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ



Δεν ξέρουμε αν έχουν καταλάβει κάποιοι πως οι ομάδες είναι "ιδέα" και "ιστορία" γραμμένη στις καρδιές των φιλάθλων μέσα από την πορεία που έχουν διαγράψει.
Κανείς από τους πραγματικούς φιλάθλους μιας ομάδας δεν έχει ανάγκη να αποδείξει την στήριξη και την αδυναμία του σ' αυτή, ούτε ζητά να προβληθεί μέσα από αυτή.
Του αρκεί μόνο να την αγαπά.
Η ιστορικές ομάδες έχουν αποδείξει πως το όνομα που έχουν δημιουργήσει δεν σβήνει.
Τώρα πως είναι δυνατόν κάποιοι, οι οποίοι δεν ξέρουμε αν τους ήξερε κανείς αν δεν υπήρχαν αυτές οι ιστορικές ομάδες, προσπαθούν να μας πείσουν πως αυτοί και μόνο αυτοί έχουν δημιουργήσει αυτή την ιστορία.........αποτελεί ιεροσυλία.

Πως είναι δυνατόν τη μια να απαξιώνουν τους φιλάθλους και από την άλλη να ζητούν την στήριξη τους.
Και εντάξει κάποιοι μπορεί να συνδέσουν το όνομά τους με την συμμετοχή της σε μια μεγάλη κατηγορία αλλά σ' αυτό το επίπεδο ανεβαίνει και ο πήχης και χρειάζεται μέλη, χορηγούς και επενδυτές να συνδράμουν σ' αυτό το εγχείρημα.
Δεν μπορεί να βλέπουμε μόνο ένα και δύο ονόματα να παίρνουν τη δόξα.
Μερίδιο στην επιτυχία δικαιούνται και όλοι αυτοί που έχουν την δυνατότητα να συνδράμουν οικονομικά για να ανταπεξέλθει η ομάδα όσα χρόνια θα βρίσκεται σ' αυτό το επίπεδο.
Είτε αυτοί είναι φίλοι, είτε γονείς ποδοσφαιριστών, είτε επαγγελματίες που μπορούν ν' αντέξουν αυτό το βάρος δικαιούνται μια αναφορά και στο δικό τους όνομα.
Όχι γιατί το απαιτούν ή το έχουν ανάγκη αλλά για θέμα ηθικής ικανοποίησης.
Δεν μπορεί να γίνονται αναφορές στα ΜΜΕ πως τα πάντα οφείλονται σ' ένα ή δύο άτομα.
Τα πάντα οφείλονται στην ιστορία που έχει δημιουργήσει η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια και δικαιούται τον ανάλογο σεβασμό απ' όλους.
Κανείς δεν είναι ικανός και άξιος να βάζει το εαυτό του πάνω από την ομάδα.
Η ομάδα υπήρχε και πριν απ' αυτούς.......θα υπάρχει και μετά απ' αυτούς........θα υπάρχει και θα την βλέπουν πολλές γενιές ακόμη.
Ας προσγειωθούν κάποιοι αν θέλουν να τους γράψει η ιστορία με θετικό πρόσημο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου